المقادير:1كوب ماء
اكوب دقيق
ربع كوب سمن او زيت حسب الرغبه
2-3 بيضه حسب الحجم
قطر بارد متوسط السمك مضاف اليه معلقه صغيره فانيليا
زيت غزير للتحمير
جوزهند حسب الرغبهالتحضير:لتحضير العجينه:
-يوضع السمن علي الماء ثم يوضع علي النار حتي الغليان.
-بمجرد الغليان نرفع من علي النار ونضع الدقيق كله مره واحده و نقلب بسرعه حتي لا تتكون كتل في العجينه "كلاكيع".
-نستمر في التقليب السريع حتي يصبح العجينه كوره منفصله عن الاناء.
-تترك العجينه قليلا حتي تبرد.
-نبدا في اضافه البيض واحده واحده مع مراعاه التقليب السريع بعد كل بيضه علي حده.
بعد الانتهاء من اضافه البيض يجب ان تتكون شكل منقار الطائر عند رفع معلقه التقليب من العجين وهي علامه نجاحها.
الطبخ: انت غير مسجلة في الموقع حاليا! من فضلك سجلي اشتراكك او دخولك لتشاهدي كامل المحتويات .
على فكرة! احنا عارفين ان رسالة الاشتراك دي ضايقتك بس صدقينا والله احنا هدفنا تشتركي معانا في احلى و اكبر منتدى نسائي على الانترنت! لو دخلتي المنتدى ح تشوفي و تعرفي ليه المفروض تبقي معانا! جربي المنتدى من هنا!
زائرة جديدة؟ اشتركي الآن
اسم العضوة حفظ البيانات؟
كلمة المرور ملاحظات:-يجب مراعاه التقليب السريع للعجينه عشان الكلاكيع اياها.
-يجب مراعاه التحمير علي نار هادئه عشان يصبح مقرمش.المعالجة:حاولي تخرجي الكتل من العجين لو اتكونت.
المناقشة:مناقشة طريقة عمل بلح الشام (2) في منتدى
وصفات طبخ مميزة
طريقة عمل شوربة الدجاج بالبرغل طريقة عمل جلاش بالمشروم و البطاطس طريقة عمل النوجة الباريسي طريقة عمل الكريم شانتي طريقة عمل حشو البرتقال طريقة عمل حلوى التين الجاف طريقة عمل اللبن بجوز الهند طريقة عمل بلح الشام (2) طريقة عمل فطيرة التوت طريقة عمل سمبوسك باللحم - سمبوسه طريقة عمل سمبوسك بالجبن - سمبوسه طريقة عمل محشي مصري مشكل طريقة عمل طاجن العكاوي الرهيب طريقة عمل أرز بالخلطة تحفة طريقة عمل خشاف الفواكه بالمارينج